Danijel Rikardo se vraća na trkačku stazu za Veliku Nagradu SAD

Danijel Rikardo se vraća na trkačku stazu za Veliku Nagradu SAD

Danijel Rikardo, poznat po svom optimizmu i osmehu, vraća se na trkačku stazu Formule 1 za Veliku nagradu SAD. Rikardo želi ostvariti značajne rezultate tokom svog povratka za AlphaTauri ove sezone i pronaći svoje mjesto u F1 za 2024. godinu. Nakon povrede ruke zbog koje je propustio pet trka ove sezone, Australijanac je spreman se vratiti na stazu.

Rikardo je poznat po svom šarmu i opuštenom pristupu, a često je koristio trku u SAD kao priliku da se zabavi. Međutim, sada želi da se ozbiljno fokusira na trke i ostvari uspešnu karijeru.

Nakon ostvarivanja sedam od osam pobeda u karijeri sa Red Bull Racing timom, Rikardo se pridružio Mclaren timu, gde je doneo timu prvu pobedu u deceniji. Međutim, borio se u odnosu na svog mlađeg kolegu Lando Norrisa. Ova sezona nije ispunila njegova očekivanja, a Ricciardo i Mclaren su se razišli uz otkup ugovora.

AlphaTauri mu je ponudio priliku za povratak u Formulu 1 nakon otpuštanja novajlije Nika De Vrisa. Rikardo se nada da će opravdati to poverenje i vratiti se na trku s istim žarom kao pre povrede ruke.

Vozači Formule 1 su takođe izražavali zabrinutost zbog povećanja kazni od strane FIA-e. Najnovije promene omogućavaju stjardima da izreknu kazne vozačima u rasponu od 250.000 evra do 1.000.000 evra. Vozači su zbunjeni oko toga za šta bi takve velike kazne mogle biti izrečene.

FIA je takođe najavila da će razmotriti načine kako da pomogne vozačima u ekstremnim uslovima, nakon što su mnogi vozači izrazili zabrinutost zbog iscrpljujućih uslova tokom trke u Kataru.

Trkači se suočavaju sa izazovima i vremenskim uslovima jer se Velika nagrada SAD vozi pod visokim temperaturama, ali niko od vozača se ne čini zabrinutim zbog vrućine. Ovo je još jedan izazov na trci u kojem će Rikardo pokušati da ostvari uspeh.