Aerodrom u Zagrebu postavio punjače za vodu zbog visokih cena

Aerodrom u Zagrebu postavio punjače za vodu zbog visokih cena

Imati vodu kod sebe dok ste na aerodromu posebno je postalo važno ovog leta, kada su letovi kasnili više časova a mnogi i otkazivani. Pošto je pravo na vodu elementarna ljudska potreba, zagrebački aerodrom je uveo punjače flašica za vodu.

Visoke cene vode na aerodromima naterale su mnoge putnike da sa sobom nose svoje flašice koje dopunjuju.

Međutim, voda ne može da prođe aerodromsku bezbednosnu kontrolu, zbog čega jednom kada je prođete morate da pazarite ono što je u aerodromskoj ponudi.

Zbot toga je zagrebački aerodrom postavio punjače za vodu za sve oni koji su se na putovanje uputili sa svojom bocom.

„Sve više putnika na ovaj način dolazi do vode jer je voda u aerodromskim radnjama preskupa. EU je donela uredbu da je voda elementarna ljudska potreba i obvezu da se na aerodromima obezbedi pitka voda za sve putnike!“, piše jedan korisnik Tvitera koji je objavio fotografije sa aerodroma u Zagrebu.

Prema njegovim rečima, flašica vode na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu košta 200 dinara, što je, dodaje, skuplje nego na aerodromu u Kopenhagenu (1,5 evra).

Ono što je mnoge tviteraše zanimalo je zašto beogradski aerodrom ne uvede sistem za kontrolu tečnosti kojim se proverava da li je ono što imate u flašici voda – ili ne.

Međutim, putnici koji su pred letnju sezonu putovali sa Aerodroma Nikola Tesla kažu da ovaj sistem provere postoji.

Objašnjavaju da aerodromski sližbenici bočicu s tečnošću ubace u jedan otvor nalik rupi, a ako se upali zeleno svetlo to znači da je unutra voda i bočica ne mora da se isprazni.

Korisnici Tvitera navoda da se zbog velikih gužvi tokom letnje sezone prestalo s proverom tečnosti na beogradskom aerodromu, pa su ljudi morali da prazne svoje flašice ili ih bacaju.