RHMZ objavio dugoročnu prognozu do 15. novembra

RHMZ objavio dugoročnu prognozu do 15. novembra

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije objavio je dugoročnu prognozu do 15. novembra.

Prema prognozi RHMZ za period od 16. oktobra do 15. novembra, u Beogradu i drugim gradovima Srbije očekuje se pad temperature koje će ići ispod 20 stepeni. Krajem oktobra i u prvoj polovini novembra biće i više padavina.

Kako napominju iz RHMZ, mesečna prognoza vremena izrađuje se 1. i 15. u mesecu. Ona je orijentaciona i poželjno je koristiti je uz prognozu za 5 dana unapred.

Već danas je došlo do značajne promene vremena.

Naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature sa severa i zapada Srbije, posle podne i uveče će se proširiti na celu zemlju.

Hladnije vreme očekuje se do 18. oktobra, a zatim nagli porat temperatre, uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će u petak i subotu 20. i 21. oktobra biti veoma toplo i vetrovito, a dnevni maksimumi će ponovo dostići i oko 30 stepeni Celzijusovih.

U ponedeljak, 16. oktobra u većem delu zemlje razvedravanje uz slabljenje vetra, dok se u utorak i sredu (17. i 18. oktobra očekuju slabi jutarnji prizemni mrazevi i u nižim predelima uz minimalne temperature  od 0 do šest stepeni. Tokom dana u utorak kiša će padati samo na jugu Srbije, a u sredu uveče i tokom noći ponegde u zapadnoj Srbiji i Vojvodini. Maksimalne temperature u utorak od 13 do 18 stepeni, a u sredu od 16 do 21 stepen.

Veči pad temperature sledi oko 22. oktobra.