Mančester Siti savladao Njukasl sa 1-0

Mančester Siti savladao Njukasl sa 1-0

Sjajan udarac veziste Džulijana Alvareza doneo je Mančester Sitiju pobedu od 1:0 nad Njukasl junajtedom u svojoj prvoj utakmici kod kuće u novoj sezoni Premijer lige, čime je završeno veče proslave prošlosezonskog trojča na Etihad stadion.

Trofeji Premijer lige, Lige šampiona i FA kupa bili su prikazani na terenu pre početka, nakon čega je Siti sveobuhvatno nadigrao Njukasl Edija Haua, čije su sopstvene aspiracije za titulu bile rešene u ranoj sezoni.

Pep Gvardiola je izabrao Fila Fodena da zauzme mesto povređenog Kevina De Brujnea, a 23-godišnji reprezentativac Engleske uzvratio je učinkom igrača meča jer je preuzeo teret stvaranja šansi za šampiona.

Posle prvih pola sata u kojima su domaći dominirali u posedu, Alvarez je prekinuo mrtvu tačku u 31. minutu kada ga je Foden izvukao na ivici šesnaesterca, a Argentinac je snažno udario preko Nika Poua u mrežu.

Njukasl je podigao tempo u drugom poluvremenu, ali je Siti bio taj koji je imao veće šanse, iako je napadač Erling Haland delovao van sebe jer nije uspeo da postigne gol uprkos brojnim prilikama koje mu je stvorio Foden.

Gosti su konačno uspeli da počnu da vrše pritisak u poslednjih 15 minuta, ali i pored bolje napadačke igre i dalje su se mučili da stvaraju udarce na gol.

Zamenik Kalum Vilson je progutao veličanstven kontranapad kada je u veznom redu pokupio Rodrijev džep, ali nije mogao da stvori ugao za trčanje na gol, a kada je udarac na kraju stigao za Harvija Barnsa, to nije smetalo Edersonu.

Siti je umalo uhvatio sekundu kada je Foden uputio kasni udarac preko gola dok se njegova ekipa držala u pobedama u ligi kako bi započeli sezonu i produžili svoj rekord na 17 pobeda kod kuće u svim takmičenjima.

„Uživam da igram tamo, nadam se da ću u budućnosti moći da pokupim još utakmica tamo i pokažem ljudima šta mogu da uradim“, rekao je Foden o svojoj ulozi plejmejkera ​​u TV intervjuu.

„Menadžer je razgovarao sa mnom nekoliko puta, rekao je da ostanem strpljiv, ‘Uvek treniraš veoma dobro i vredno radiš i dobićeš svoje prilike u budućnosti’, a sada živim u skladu sa njima, ja sam više nego srećan“.

Trener Njukasla Eddie Hove imao je nekoliko pritužbi nakon što je vidio da njegova ekipa nadigrava u 90. minuti.

„Bila je to teška utakmica kao što smo i znali da će biti. Oni su elitni tim. Dali smo sve od sebe da izvršimo svoj plan, bili smo bolji u drugom poluvremenu, ali kada su došli trenuci nismo bili dovoljno klinički“, rekao je za TNT.