Đoković i Alkaraz uzdrmalili Sinsinati

Đoković i Alkaraz uzdrmalili Sinsinati

Novak Đoković je lako savladao Gaela Monfisa, dok je Karlos Alkaraz odoleo u dobroj formi Amerikanca Tomija Paula kako bi se plasirao u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju u četvrtak, dok su drugi nosioci Daniil Medvedev i Stefanos Cicipas bili poslati kući.

Đoković, dvostruki pobednik u Sinsinatiju, dominirao je na osnovnoj liniji tokom svoje pobede nad Monfisom rezultatom 6-3, 6-2, produživši svoj savršen skor protiv Francuza na 19-0 – najjednostraniji nesavladan skor u međusobnim duelima ATP u Open eri.

Đoković je iskoristio neuspešnu servis gem Monfisa i oduzeo gem na ljubav pri rezultatu 5-3 u prvom setu kako bi ga zatvorio.

Nakon što je stekao vođstvo od 5-0 u drugom setu, zastao je pri prvom pokušaju da servira za meč, ali je pobedu ipak kompletirao sa dva gema kasnije u trajanju od sat i osam minuta. Đokovića sledeći izazov čeka protiv omiljenog domaćeg igrača, Taylor Fritza.

„Odigravali smo jedan protiv drugog na različitim mestima širom sveta, čak i u juniorskim danima“, rekao je Đoković. „Na početku, imao sam problema s njim fizički.

„Već nekoliko godina nismo igrali jedan protiv drugog. Divno je videti ga ponovo kako igra na visokom nivou.“

Broj jedan na svetu, Alkaraz, nije izgledao kao sebe tokom neujednačenog nastupa u trećem kolu u utorak, ali je u četvrtak pucao na sve cilindre kako bi iskoristio svoj moćan forhend i narušio odbrane Pola u prekinutom meču zbog kiše.

Pol je uspeo da dešifruje kod za pobedu nad dvadesetogodišnjim Alkarazom ranije ovog meseca u Torontu, ali nekoliko dodatnih grešaka od četrnaestog nosioca ovog puta je pomoglo Alkarazu da preuzme kontrolu nad mečom i ostvari pobedu od 7-6(6), 6-7(0), 6-3.

Komentarišući meč, Alkaraz je rekao: „Bio je zaista težak meč. Zaista sam veoma zadovoljan nivoom igre i mislim da se konstantno unapređujem.“

Alkaraz je uspeo da se vrati nakon gubitka gema četiri puta u prva dva seta, ali je prokockao tri meč lopte u drugom setu.

Španac je imao vođstvo od 4-3 i jedan je bio otklonjen u odlučujućem setu kada je kiša zaustavila meč na preko sat vremena. Na kraju je ponovo oduzeo servis Paulu u poslednjem gemu meča kako bi obezbedio četvrtfinalni duel sa Australijancem Maksom Pirsilom.

Aleksandar Zverev je iznenadio trećeg nosioca Medvedeva sa rezultatom 6-4, 5-7, 6-4 u duelu bivših šampiona, tri puta oduzevši servis Rusu i spasivši šest od osam brejk lopti.

Nemački 16. nosilac je ušao u meč sa skorom 6-9 protiv Medvedeva i nakon što je izgubio sva tri njihova susreta ove godine. Sada će se suočiti sa Adrianom Manarino iz Francuske.

„Veoma teški uslovi, ali takođe i veoma težak protivnik,“ rekao je Zverev o Medvedevu. „On je neko ko vam apsolutno ništa ne poklanja. Morate sami osvojiti meč i to sam danas i učinio, i zadovoljan sam time.“

Poljski nesovani igrač, Hubert Hurkač, je upotrebio 11 asova i 27 vinera kako bi ubedljivo savladao Cicipasa rezultatom 6-3, 6-4, u brzom meču koji je trajao jedan sat i pet minuta. Ova pobeda ga stavlja u duel sa australijskim srećnim gubitnikom, Aleksijem Popirinom.