Nakon dugog čekanja, Zverev konačno pobeđuje i prekida niz poraza protiv najboljih tenisera

Nakon dugog čekanja, Zverev konačno pobeđuje i prekida niz poraza protiv najboljih tenisera

Aleksandar Zverev, nemački teniser, dugo je čekao na pobedu nad nekim od najboljih tenisera sveta i tu pobedu je konačno ostvario na turniru u Sinsinatiju u SAD.

U četvrtfinalu ovog turnira, Zverev je savladao Danila Medvedeva iz Rusije rezultatom 2:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:4), prekinuvši niz od tri uzastopna poraza u međusobnim duelima sa ruskim tenisom. igrač. Pre ovog meča, Zverev je imao loš niz protiv najboljih 10 igrača, sa devet poraza u poslednjih 10 mečeva.

Pobeda nad Medvedevom mu je donela značajan preokret i ponovo uspostavila njegovu konkurentnost protiv najboljih igrača.

U narednom kolu Zverev se sastaje sa pobednikom meča između Adrijana Manarina i Makenzija Mekdonalda, što će mu biti nova prilika da nastavi uspon na turniru.

Nažalost, Stefanos Cicipas nije prošao u osminu finala. Izgubio je od Huberta Hurkača rezultatom 6:3, 6:4. Poljak je dominirao u ovom meču i ostvario ubedljivu pobedu. Hurkač će sada u narednom kolu turnira igrati protiv Australijanca Alekseja Popirina.

Sve u svemu, Zverev je konačno prekinuo negativan niz protiv najboljih tenisera sveta pobedom nad Medvedevom, dok je Cicipas završio nastup u osmini finala protiv Hurkača.