Obaveštajci: Eksplozije u Moskvi pokazale su da Rusija nije u stanju da zaštiti sopstvenu teritoriju

Obaveštajci: Eksplozije u Moskvi pokazale su da Rusija nije u stanju da zaštiti sopstvenu teritoriju

Eksplozije dronova u Moskvi pokazale su celom svetu da Putinov režim i Putinova Rusija nisu u stanju da zaštite sopstvenu teritoriju, sopstveni kapital, kao ni objekte sektora bezbednosti i odbrane, rekao je portparol Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Andrij Jusov na nacionalnoj televiziji, prenosi Ukrinform.

„Hajde da analiziramo ne ciljeve, već posledice napada dronom na Moskvu. Ceo svet je video da Putinov režim i Putinova Rusija nisu u stanju da zaštite sopstvenu teritoriju, sopstveni kapital, pa čak i objekte koji se tiču sektora bezbednosti i odbrane. “, rekao je Jusov.

On je naglasio da je ovo izuzetno velika antireklama za Rusiju kao potencijalnog dobavljača i prodavca naoružanja, pre svega PVO sistema i sistema za elektronsko ratovanje.

Po njegovom mišljenju, nakon nedavnih događaja, njihova vrednost na međunarodnom tržištu oružja je značajno opala.

Prema rečima Jusova, ruski biznisi su shvatili da se ispostavlja da Putinov režim vodi celu Rusiju, njen biznis i ekonomiju u kolaps.

On je rekao i da je eskalacija sukoba u ruskoj vladi uvek veoma složen proces.

„Nju istovremeno i sinhrono čine mnogi događaji – na liniji fronta, od unutrašnje političke situacije na teritoriji same Rusije, i od geopolitičke situacije u svetu. Sve to utiče i stvara preduslove za dalju ‘transformaciju’ Ruska Federacija“, rekao je Jusov.

Rano 30. jula odjeknule su eksplozije u ruskoj prestonici Moskvi. Prema preliminarnim izveštajima, rusku prestonicu su napali nepoznati dronovi.