Preko 150.000 Rusa doselilo se u Sevastopolj

Preko 150.000 Rusa doselilo se u Sevastopolj

Oko 157.000 Rusa doselilo se u Sevastopolj tokom okupacije, uključujući državne službenike, vojno osoblje i članove njihovih porodica, saopštio je ukrajinski Nacionalni centar otpora, prenosi Ukrinform.

„Od okupacije, u Sevastopolj je dovedeno 157.000 Rusa. Sami Rusi daju takve podatke. Tako se u periodu okupacije stanovništvo grada povećalo sa 393.000 na 560.000, što je rado objavljeno u državnoj dumi terorista. zemlje“, navodi se u izveštaju.

Centar je napomenuo da su povećanje broja stanovnika obezbedili ruski vojnici, članovi njihovih porodica i državni službenici.

Dodaje se i da zemlja agresor sprovodi politiku promene demografskog sastava na svim privremeno okupiranim teritorijama.

„Gastarbajteri se masovno premeštaju iz drugih ruskih regiona u zauzete ukrajinske gradove, a Ukrajinci se deportuju nasilno ili pod pritiskom. Istovremeno se stvaraju uslovi za život u regionima, kada je dobijanje pasoša neprijatelja jedini mogući način da se opstati na privremeno okupiranoj teritoriji“, saopšteno je iz Centra.