Partizan i u drugom meču bolji od Zvezde

Partizan i u drugom meču bolji od Zvezde

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde 87:78 u drugom meču finala regionalne košarkaške Aba lige. Crno-beli vode 2:0, a serija se seli u „Pionir“.

Košarkaši Partizana savladali su rivala Crvenu zvezdu 87:78 u drugom meču finala Aba lige.

Crno-beli imaju veliku prednost pred nastavak serije. Nikada se u istoriji takmičenja nije desilo da ekipa koja vodi 2:0 izgubi finale.

Čvršća prva četvrtina od one u prvoj utakmici. Nekoliko serija dve ekipe. Partizan je vodio tokom čitave četvrtine, Zvezda serijama uspevala da nadoknadi zaostatak.

Obe ekipe su bile ispod 45 odsto šuta iz igre. Crno-beli imali su problem sa skok igrom, dok ekipa Duška Ivanovića nije bila dobra u realizaciji napada u kasnoj fazi.

Partizan je na kraju izašao kao pobednik iz ovog perioda sa 23:22.

Druga četvrtina bila je slična prvoj po dinamici i tempu igre, ali ne i po realizaciji. Obe ekipe su na istom uzorku šuteva uspele da poboljšaju procente realizacije. 

Partizan je efikasniji bio u šutu za dva najpre zahvaljujući poenima Alena Smailagića koji je vezao nekoliko dobrih zakucavanja nakon otvaranja.

Ova deonica pripala je košarkašima Zvezde koji su uspeli da izbore nerešen rezultat na poluvremenu- 44:44.

U drugo poluvreme košarkaši Partizana ušli su sa većom energijom koja im je uzdobre akcije donela veliki broj otvorenih šuteva. Ovo je dovelo do toga da Patizan brzo dođe do prednosti, ačetvrtinu završi sa 73 odsto pogođenih šuteva iz igre i prednost od šest poena pred poslednju deonicu.

U poslednjoj četvrtini domaća ekipa zaustavila je početni nalet crveno-belih nakon čega se posle nekoliko uvodnih minuta ušlo u seriju promašaja na obe strane koja je ekipi Željka Obradovića pomogla da se utakmica privede kraju bez drame.

Najefikasniji košarkaš na meču bio je Nemanja nedović sa 21 poenom, Dobrić je dodao 11. 

U ekipi Partizana čak pet igrača meč je završilo sa dvocifrenim učinkom.

Naneli je ubacio 15 poena koliko je dodao i Smailagić, Matijas Lesor  i Kevin Panter dodali su po 13, dok je Zek Ledej ekipi dopeineo sa 12 poena.

Naredni meč se igra u „Hali Aleksandar Nikolić“ od 20 časova i 30 minuta.