Protest Društva za srpski jezik 15. juna na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Protest Društva za srpski jezik 15. juna na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije saopštilo je da će usled neodgovaranja nadležnih institucija na Inicijativu za zaustavljanje urušavanja obrazovnog sistema održati protest u četvrtak, 15. juna 2023, sa početkom u 14.00 časova, u Sali heroja Filološkog fakulteta u Beogradu.

Kako je navedeno, na skupu će se obratiti predstavnici Društva za srpski jezik i književnost Srbije, Filološkog fakulteta u Beogradu, Foruma beogradskih gimnazija, Aktiva pedagoških savetnika i Saveza učitelja Republike Srbije.

„Podsetimo, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije pokrenulo je Inicijativu za zaustavljanje urušavanja obrazovnog sistema, neposredno nakon tragedije u OŠ ,, Vladislav Ribnikar“, a u cilju sprečavanja dalje degradacije prosvete i stvaranja sigurnog okruženja za nastavnike i učenike. Inicijativa je, skupa sa potpisima, predata Ministarstvu prosvete i Narodnoj skupštini. Niko od nadležnih nije reagovao, međutim, iz Društva za srpski jezik i književnost Srbije poručuju da ne odustaju od ispunjenja predloga i stoga organizuju i ovaj protestni skup“, stoji u saopštenju.