Ruski zvaničnik: Ukrajina lansirala više od 10 bespilotnih letelica na Krim

Ruski zvaničnik: Ukrajina lansirala više od 10 bespilotnih letelica na Krim

Ukrajina je tokom noći lansirala više od 10 dronova na poluostrvo Krim, uključujući tri u luci Sevastopolj, rekao je ruski zvaničnik rano u nedelju, dodajući da su sistemi protivvazdušne odbrane odbili sve napade na Sevastopolj, prenosi Rojters.

„Nijedan objekt (u Sevastopolju) nije oštećen“, rekao je Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je postavila Moskva, u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Nije bilo neposrednih detalja o bilo kakvoj šteti od udara na drugim mestima na poluostrvu Krim, koje je Rusija anektirala od Ukrajine 2014.

Baza, Telegram kanal koji ima veze sa ruskim agencijama za sprovođenje zakona, izvestio je ranije u nedelju da, prema preliminarnim informacijama kanala, nije bilo žrtava u, kako se navodi, seriji napada na Krim.

Prema ukrajinskom praćenju Telegram kanala, eksplozije su se dogodile u Sevastopolju i Saki – gde Rusija ima vazdušnu bazu – kao i na nekoliko drugih mesta.

Rojters nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaje.

Udari na ciljeve koje drži Rusija pojačali su se u protekle dve nedelje, posebno na Krimu. Ukrajina, bez potvrđivanja bilo kakve uloge u tim napadima, kaže da je uništavanje infrastrukture priprema za planirani kopneni napad.