Benzema je postigao het-trik kada je Real Madrid pobedio Almeriju sa 4-2

Benzema je postigao het-trik kada je Real Madrid pobedio Almeriju sa 4-2

Karim Benzema je postigao het-trik u prvom poluvremenu dok se Real Madrid oporavio od razočaravajućeg poraza sredinom nedelje od Đirone pobedivši u subotu na svom terenu u LaLigi slabu Almeriju sa 4-2.

Sa preostalih šest utakmica, drugoplasirani Real je zadržao svoje male nade za titulu popevši se na 68 bodova, smanjivši prednost Barselone na osam bodova. Barselona je kasnije u subotu ugostila šestoplasirani Real Betis.

Benzema je otvorio rezultat u petom minutu udarcem iz blizine sa centaršuta Vinisijusa Mlađeg i povećao vođstvo Reala 12 minuta kasnije nakon veličanstvene individualne igre Rodriga.

Svoj treći je postigao sa bele tačke u 42. minutu nakon što je Lukas Vaskez fauliran u šesnaestercu.

Lazaro je pokušao da vrati Almeriju u igru golom iz blizine tri minuta kasnije, ali je Real povećao svoje vođstvo odmah nakon prekida nakon što je Rodrigo uputio udarac sa ivice šesnaesterca u gornji levi ugao.

Real je protraćio nekoliko šansi da produži svoje vođstvo, pošto su Rodrigo i Vinisijus propustili igrače iz neposredne blizine, a Benzema i Asensio su dva puta pogodili stativu.

Lukas Robertone je glavom smanjio zaostatak nakon što je Toni Kroos poklonio loptu protivničkoj ekipi u svom šesnaestercu.