Zelenski: Zla država će odgovarati za svaki teroristički akt protiv Ukrajinaca

Zelenski: Zla država će odgovarati za svaki teroristički akt protiv Ukrajinaca

Tokom nedelje, ruske snage su granatirale brojne ukrajinske gradove. „Zla država“ će odgovarati za svaki teroristički akt protiv Ukrajinaca, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u svom tradicionalnom video obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

„Kamianske u Zaporoškoj oblasti, Berislav u Hersonskoj oblasti, Marhanec u Dnjepropetrovskoj oblasti, Avdijevka, Kramatorsk i Kostjantinovka u Donjeckoj oblasti, Kostjantinovka u Sumskoj oblasti… I desetine i desetine drugih ukrajinskih gradova i sela koja su pogođena od strane ruskih terorista. nedelju sama. Moje saučešće svima koji su izgubili svoje bližnje, svoje najmilije…“, rekao je šef države.

Predsednik je uverio da će „zla država odgovarati za svaki čin terora protiv Ukrajinaca“ i podsetio Ukrajince da je Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Trenutak nakon kojeg postaje nepobitno da će kraj ove agresije na Rusiju biti puna odgovornost. Odgovornost za svaki udar na Ukrajinu, za svaki uništeni život, za svako deportovano ukrajinsko dete… I, naravno, za svaku manifestaciju destabilizacije sveta izazvanu ruskom agresijom“, rekao je Zelenski.

Kako je saopšteno, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doneo je odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine da primeni i izmeni lične posebne ekonomske i druge restriktivne mere (sankcije).