Obradović: Odbaciti sporazum, Albancima sa Kosova ponuditi suštinsku autonomiju

Obradović: Odbaciti sporazum, Albancima sa Kosova ponuditi suštinsku autonomiju

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da Srbija mora da odbaci francusko-nemački plan za Kosovo jer se njima krši Ustav Srbije i priznaje, kako kaže, „lažna država Kosovo“. On smatra da je plan moguće odbiti bez obzira na stav Zapada i da Albancima sa Kosova treba ponuditi suštinsku autonomiju – da uživaju sva najviša prava koje jedna manjina ima na svetu.

Lider Dveri je najavio da će zato blok stranaka kom pripada, a koji se naziva patriotskim, organizovati protest 17. marta u 18 sati ispred Hrama Svetog Save. Istakao je da će na taj način, komemorativnom šetnjom biti održano podsećanje na žrtve pogroma na Kosovu 2004. godine, ali i obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanja, uz sećanje na heroje koji su bila na strani odbrane i očuvanja KiM.

Prvi zahtev tog protesta, kako dodaje, je da se odbaci francusko – nemački sporazum o Kosovu, drugi je ostavka predsednika Vučića i treći – da se ide na vanredne predsedničke i parlamentarne izbore.

„Šaljemo jasnu poruku da niko ko je na čelu države nema pravo da potpiše ovakav kapitulantski dokument, niko nema pravo da krši Ustav“, rekao je Obradović.