Italija traži od Robinja da odsluži zatvorsku kaznu u svojoj zemlji

Italija traži od Robinja da odsluži zatvorsku kaznu u svojoj zemlji

Italija je zatražila da bivši napadač Milana i Brazila Robinjo odsluži devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja u svojoj matičnoj zemlji, javili su lokalni mediji, pozivajući se na brazilsko ministarstvo spoljnih poslova.

Brazilsko ministarstvo je u saopštenju potvrdilo da je primilo takav zahtev bez navođenja imena igrača. Robinjin branilac nije bio dostupan za komentar, piše Rojters.

Zahtev će analizirati Odeljenje za repatrijaciju imovine i međunarodnu pravnu saradnju Ministarstva pravde, dodalo je ministarstvo.

Robinjo, čije je puno ime Robson de Souza, živi u Brazilu i uvek je negirao optužbe.

Ranije ove nedelje, italijansko ministarstvo pravde izdalo je međunarodnu poternicu za igračem, nakon što je najviši sud u zemlji potvrdio njegovu osudu za silovanje u januaru.

Ali ova južnoamerička zemlja ne izručuje svoje državljane, što bi značilo da bi se Robinjo suočio sa hapšenjem samo ako otputuje u inostranstvo.

Sud u Milanu je 2017. proglasio Robinja i još pet Brazilaca krivim za grupno silovanje žene nakon što su je polili alkoholom u diskoteci. Presudu je potvrdio žalbeni sud 2020. godine, a prošlog meseca je potvrdio italijanski Vrhovni sud.