Jermak i Salivan razgovaraju o situaciji na frontu

Jermak i Salivan razgovaraju o situaciji na frontu

Šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak imao je telefonski razgovor sa savetnikom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom.

„Andrij Jermak je obavestio Džejka Salivana o trenutnoj situaciji na frontu i zadacima sa kojima se suočavaju ukrajinske odbrambene snage. Naglašena je važnost obezbeđivanja naoružanja i opreme ukrajinske vojske kako bi efikasno odgovorila na akcije agresora“, saopštio je kabinet predsednika.

Stranke su razmatrale i pitanje jačanja zaštite kritične infrastrukture i obezbeđivanja energetske bezbednosti Ukrajine.

Jermak i Salivan razgovarali su o nastavku sankcionog pritiska na državu agresora. Šef kabineta predsednika je istakao nameru Ukrajine da održi samit o sankcijama u februaru.

Dotaknuto je i napora predsednika Vladimira Zelenskog da postigne pravičan mir kroz predloženu formulu mira od 10 koraka.

Šef kabineta predsednika je izrazio zahvalnost predsedniku Džozefu Bajdenu, oba doma Kongresa SAD i celom američkom narodu na snažnoj podršci Ukrajini u borbi za slobodu, suverenitet i uspostavljanje mira u celoj Evropi.