Radnici Ingrediona u štrajku u Ajovi prihvatili novi ugovor

Radnici Ingrediona u štrajku u Ajovi prihvatili novi ugovor

Skoro šestomesečni štrajk biće okončan nakon što je više od 120 radnika u proizvođaču sastojaka Ingredion u nedelju glasalo za prihvatanje novog ugovora.

Šef Međunarodne unije pekara, konditorskih, duvanskih radnika i mlinara žitarica pohvalio je radnike u Sidar Rapidsu, Ajova, što su ostali postojani tokom produžene borbe za ugovor. Sindikat nije objavio detalje o tome šta je uključeno u novi četvorogodišnji ugovor.

„Ovo je bila duga i teška borba za naše članove štrajkača i njihove porodice. Sa svakim novim danom na toj liniji, boreći se za ono što zaslužuju, naši članovi su rasli u snazi, hrabrosti i odlučnosti“, rekao je predsednik sindikata Entoni Šelton. „Ne mogu biti ponosniji na ove vredne članove koji su sve stavili na kocku da se bore za fer ugovor.

Zvaničnici kompanije sa sedištem u Čikagu nisu odmah odgovorili na pitanja u nedelju. Ingredion ima više od 11.000 zaposlenih širom sveta i izveštava o godišnjoj prodaji od skoro 6 milijardi dolara. Prijavljen je profit u trećem kvartalu od 106 miliona dolara.

Ovaj štrajk je počeo 1. avgusta dok su se radnici Ingrediona borili za poboljšane beneficije i plate zajedno sa jačim stažom i pravilima rada. Poslednjih godina od pandemije bilo je nekoliko štrajkova visokog profila, jer radnici traže još više usred tekućeg nedostatka radnika.