Bankman-Friedovi advokati kažu da je automobil udario u barikadu ispred kuće

Bankman-Friedovi advokati kažu da je automobil udario u barikadu ispred kuće

Automobil sa troje putnika nedavno je uleteo u barikadu ispred kuće u Kaliforniji čiji su vlasnici Sema Bankman-Fridovi roditelji, očigledan pokušaj da se pristupi imanju gde je osnivač kripto razmene FTX u kućnom pritvoru, preneo je AP.

Advokati Bankman-Frida objavili su to u pismu od četvrtka sudiji Okružnog suda SAD Luisu A. Kaplanu koji predsedava krivičnim predmetom protiv Bankman-Frida. On se suočava sa optužbama da je prevario investitore i opljačkao depozite klijenata na svojoj platformi za trgovanje kriptovalutama, koristeći neka od sredstava za velike donacije za kampanju američkim političarima.

Bankman-Fried se prošlog meseca izjasnio da nije kriv i pušten je uz kauciju od 250 miliona dolara, pod uslovom da čeka suđenje u domu ovih roditelja u Palo Altu u Kaliforniji. Advokati su reagovali na zahtev nekoliko medija da se otpečate imena dve osobe pored Bankman-Fridovih roditelja koji su pristali da potpišu garanciju za priznavanje.

Advokati, Mark Koen i Kris Everdel, delimično tvrde da sud ne bi trebalo da otpečati imena jer bi to moglo da ugrozi bezbednost pojedinaca. Kao dokaz su naveli incident u kojem je crni automobil uleteo u metalnu barikadu podignutu ispred rezidencije Bankman-Frid. Advokati su rekli da su trojica muškaraca izašla iz automobila i rekla zaštitaru „nešto u smislu: ’Nećete moći da nas sprečite napolju’“.

Trojica muškaraca su se vratila u auto i odvezla se. Ni muškarci ni vozilo nisu identifikovani, rekli su advokati.

„S obzirom na ozloglašenost ovog slučaja i izuzetnu medijsku pažnju koju dobija, razumno je pretpostaviti da će se (dva potpisnika obveznica) takođe suočiti sa značajnim zabrinutostima za privatnost i bezbednost ako se otkrije njihov identitet“, napisali su advokati.

Osam medija, uključujući Asošiejted pres, kaže da bi imena trebalo da budu otkrivena zbog težine navodnih zločina Bankman-Frida i zato što postoji pravni presedan za obelodanjivanje imena garanta za jemstvo.

„Javnost, međutim, ima interes da zna ko je to dao gospodinu Bankman-Fried-u finansijsku podršku nakon ove navodne velike prevare i političkog skandala, posebno imajući u vidu bliske odnose gospodina Bankman-Frieda sa liderima finansijske industrije, investitorima , istaknuti milijarderi iz Silicijumske doline i izabrani predstavnici”, napisali su mediji u pismu sudiji Kaplanu od 12. januara.