Potraga za nestalom mačkom osvaja Boliviju

Potraga za nestalom mačkom osvaja Boliviju

MEKSIKO SITI – Vatrogasci, vazduhoplovne vlasti i nedavno… vidovnjak za životinje pridružili su se misiji bolivijske vlade da pomognu u pronalaženju Tita, sivo-belog muškog mačjeg mačka koji je nestao na domaćem letu prošlog meseca, prenosi Rojters.

Teško stanje Tita i njegovog odlučnog vlasnika, Andrea Iturrea, zaokupilo je naciju.

Ministar za prava potrošača Horhe Silva rekao je prošle nedelje da su vlasti čak pozvale i lekara da pokuša da uspostavi kontakt i locira mačku.

„Pomoću njenih tehnika (vidovnjak) može da komunicira sa Titom da bi saznao gde se nalazi“, rekao je Silva u intervjuu za radio. „Mi iscrpljujemo sve svoje resurse da pronađemo Tita.

Mačka je nestala 8. decembra, ispričala je Iturre na objavi na društvenim mrežama koja je postala viralna, nakon što joj je aviokompanija rekla da mačka mora da putuje u prtljažniku aviona koji je leteo od Tarije do Santa Kruza. Kada je sletela, njenog ljubimca nigde nije bilo.

Ministar javnih radova Edgar Montano najavio je 12. decembra veliku državnu potragu.

„Mačka voli tunu, pa smo tunu izostavili“, rekao je on na konferenciji za novinare, dodajući da sumnja da je mačka možda lutala prvobitnim aerodromom od datuma polaska.

Neki ljubitelji životinja kritikovali su avio-kompaniju BoA zbog nestale mačke. BoA je do sada malo rekla javno o slučaju i nije odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar u petak.

Iturre je u nedavnom video snimku pozvao ljude da budu oprezni zbog znakova mačke, dodajući: „Nisam stao, i neću stati, tražeći ga“.