Živicki: 76 ruskih projektila ispaljeno na Sumsku oblast

Živicki: 76 ruskih projektila ispaljeno na Sumsku oblast

Ruski vojnivi su 2. decembra 2022. godine ispalili 76 minobacačkih bombi i granata na pogranične oblasti Sumske oblasti, izjavio je načelnik Oblasne vojne uprave Sumi Dmitrij Živicki u Telegramu, javlja dopisnik Ukrinforma.

Pod ruskom vatrom našle su se sledeće zajednice: Seredina-Buda, Znob-Novhorodske, Krasnopillia i Bilopillia.

Konkretno, Rusi su izveli jedan minobacački udar i 22 samohodna artiljerijska udara na naselje Seredina-Buda. Nisu prijavljena razaranja.

U jednom od pograničnih naselja u opštini Krasnopolje, ruska vojska bacila je eksplozivnu napravu, koristeći kvadkopter. Nema prijavljenih žrtava ili razaranja.

Pored toga, Rusi su ispalili dvadeset i jednu granatu iz minobacača kalibra 120 mm na zajednicu Znob-Novgorodske, oštetivši lokalna skladišta u jednom od sela. Posle 19.00 časova, ruske snage otvorile su vatru iz višecevnih raketnih sistema (MLRS) (šest eksplozija) i samohodne artiljerije (četiri eksplozije) upravo na to selo. Nema prijavljenih žrtava.

Ruske trupe su takođe ispalile 21 projektil topovskom artiljerijom na zajednicu Bilopilja. Nije bilo izveštaja o žrtvama među civilima.