Otac koji je napao ćerku: Ponašanje proizvod kulturnih razlika

Otac koji je napao ćerku: Ponašanje proizvod kulturnih razlika

Srpske vlasti potvrdile su da su uhapsile kineskog državljanina koji se vidi na šokantnom snimku kako tuče svoju 14-godišnju ćerku na teniskom terenu.

Muškarca su priveli službenici policijske stanice Palilula na teniskim terenima Sportskog kluba Banjica.

Nakon zadržavanja od 48 sati, priveden je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je podneta krivična prijava za nasilje u porodici za koju bi mogao da bude osuđen od dve do deset godina zatvora.

Izvještaji srpskih medija navode da muškarac nije negirao odgovornost za napad. Umesto toga, pokušao je da objasni da je njegovo ponašanje proizvod kulturnih razlika.

Otac je pokušao da opravda svoje postupke rekavši da je njegova ćerka odbila da nastavi trening kritičnog dana, zbog čega je želeo da se ona vrati na sud.

Čovek je rekao da nije nameravao da povredi devojku i da veruje da je postupio ispravno, tvrdeći da je takvo ponašanje dozvoljeno u Kini, gde se poštuje hijerarhija.

Nakon saslušanja, vršilac dužnosti zamenika je zatražio da se osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, ali i zbog načina na koji je izvršio navodno krivično delo.

Teniski svet šokirao je snimak koji je videlo skoro dva miliona ljudi.

Na njemu se vidi kako muškarac prvo udara svoju ćerku, a zatim je udara u glavu. Kada sedne na klupu, otac je vuče na pod za kosu i nekoliko puta je udara nogama u noge.

Bivša prva teniserka sveta Viktorija Azarenka bila je jedna od mnogih istaknutih teniskih ličnosti koje su izrazile gađenje snimkom i postavile pitanje kako posmatrači mogu da snime incident, a da ne uđu.

„Ne znam ko je ova osoba, ali šta je ovo?!? Ljudi koji snimaju ovoliko dugo bez intervencije, apsolutna sramota. A to se dešava toliko da mora postojati odgovornost. Molimo vas da javite ko je ova osoba ako neko zna“, zatražio je Belorus na Tviteru.

“Vau odvratno!!! Nažalost, ovo se dešava SVE VREME, ali mi to nažalost nemamo na filmu“, rekla je bivša australijska teniserka Rennae Stubbs na istoj platformi.

S obzirom na to da se incident dogodio u njegovoj domovini, bivša prva teniserka sveta Pem Šrajver zapitala se da li bi srpska teniska ikona Novak Đoković mogao da interveniše.

„O moj Bože svi moramo da prijavimo i podnesemo optužbe protiv ove vrste užasnog zlostavljanja“, tvitovala je Šrajver.

„Zamolimo [Novaka Đokovića] da pomogne iza kulisa. Svi moramo da radimo zajedno da zaustavimo zlostavljanje. Igore, hvala vam što ste dali svoj deo“, dodala je ona, označivši 21-strukog pobednika grend slem turnira.