Prištinski poslanik: Hoćemo ujedinjenje sa Albanijom

Prištinski poslanik: Hoćemo ujedinjenje sa Albanijom

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu predložio je da na zajedničkoj sednici parlamenta Albanije i privremene skuštšine Kosova, poslanici glasaju za ujedinjenje u „Konfederaciju albanske države“.

Hadžiu je zahtev za ujedinjenje sa Albanijom objavio na društvenoj mreži Fejsbuk uoči sutrašnje zajedničke sednice u Tirani i napisao da je „vreme za važne odluke“, prenosi Sputnik.

„Nakon što je Kosovo obeležilo 14 godina kao suverena i nezavisna država, vreme je da mi, izabrani od naroda Kosova i Albanije, glasamo na ovoj 110. godišnjici nezavisnosti Albanije za ujedinjenje u Konfederaciju albanskih država, Albanije i Kosova. Da se ujedine u jednu državu, sa jednom vladom, sa jednim senatom, sa dva kongresa. Vreme je za važne odluke za našu naciju da sačuvamo albanski identitet i da zajedno budemo tamo gde nam je mesto, u Evropskoj uniji“, naveo je Hadžiu.

Hadžiu je zatražio od predsednice Skupštine Albanije LJindite Nikole i predsednika privremene skupštine Kosova Gljauka Konjufce da na sutrašnjem sastanku uvedu glasanje za „uniju Albanije i Kosova u Konfederaciju albanske države“.

„Ovo je pravi put, to je nasleđe mučenika albanskog naroda tokom vekova koji su pali na oltar slobode, sa idealom nacionalnog jedinstva“, poručo je Hadžiu, prenosi Kosovo onlajn.