Vučić: Svi žele kraj sage o Kosovu, neće birati sredstva

Vučić: Svi žele kraj sage o Kosovu, neće birati sredstva

„Sve radimo da sačuvamo mir, situacija na KiM veoma komplikovana i u političkom i bezbednosnom smislu,“ izjavio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je situacija na KiM veoma komplikovana, u političkom i bezbednom smislu, i ističe da pritisci na Srbiju rastu zbog toga što svi žele kraj sage o Kosovu, a neće birati ni načine ni sredstva da do toga dođu.

„Pritisci na Srbiju će da rastu zbog toga što svi žele kraj te sage o Kosovu, da se ne bi mučili u odgovorima koje moraju da daju Rusima i svima drugima koji se pozivaju na to. Svi se sve češće pozivaju na kosovski presedan i stalo je zapadnim silama da reše to što pre. Neće birati načina i sredstva da do toga dođu“, poručio je Vučić za TV Prva.

Pretpostavljam da žele da pronađu što pre rešenje za KiM, mi ćemo da razgovaramo, ali iz svih papira koje smo do sada dobili veoma je teško za Srbiju, ako moram da se odredim – nisu nam dali šansu.

Ne bežim od odgovornosti, o tome mogu da razmišljam ako treba da kupim vreme za Srbiju i ako vidim da bih time spasao svoju zemlju, a sve radim da se rešenje pronađe, spreman sam da razgovoram.

Stvari po pitanju Kosova i Metohije se komplikuju, i očigledno je da će se po svaku cenu tražiti neka vrsta rešenja, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i istakao da ne treba ništa unapred odbijati, ali je, po svemu što je do sada video iz raznih papira i predloga – to veoma teško za Srbiju.

“Ne želim da kažem da je nemoguće, jer kroz razgovor može da se dođe do nečeg boljeg. Ali, ako bih sada morao da se odredim… Nisu nam dali šansu. A, kad vam neko ne da šansu da razmotrite i prihvatite… “, rekao je Vučić za TV Prva.