Predsednik Vučić ponosan na borbu Srbije u UN: „Ostavili smo trag o rezoluciji o Srebrenici“

Predsednik Vučić ponosan na borbu Srbije u UN: „Ostavili smo trag o rezoluciji o Srebrenici“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas svoj ponos na borbu koju je Srbija vodila u Ujedinjenim nacijama, ističući da će ta borba ostaviti značajan trag kako na samom glasanju o rezoluciji o Srebrenici, tako i u budućim bilateralnim odnosima.

„Jako sam ponosan na našu borbu u UN. Kada se borite za svoju zemlju, vaša je dužnost da učinite sve što možete. Srbija se bori za svoju teritoriju i slobodu, i mi ćemo nastaviti da to činimo. Na nama je da štitimo interese naše zemlje, gde god da se nalazimo“, istakao je Vučić putem društvenih mreža.

Predsednik je naglasio da je zatražio podršku i pomoć, ističući da pred Srbijom i njenim liderima stoje mnogi zadaci koji treba da budu obavljeni.

„Još ima mnogo posla pred nama. Moramo da nastavimo da se borimo, da izađemo posle svega sa podignutim glavama, a zatim da se posvetimo daljem napretku naše zemlje“, napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić je u Njujorku u ponedeljak uveče predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN, gde je predstavljen šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika.

Tokom svog boravka u Njujorku, pred sednicu Generalne skupštine UN, na kojoj će se početkom maja razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici, predsednik je održao niz konsultacija sa predstavnicima zemalja članica UN kako bi objasnio poziciju Srbije u vezi sa najavljenom rezolucijom.