Predsednik Srbije sastao se sa ministarkom spoljnih poslova Esvatinija: Prijateljska podrška od velikog značaja

Predsednik Srbije sastao se sa ministarkom spoljnih poslova Esvatinija: Prijateljska podrška od velikog značaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je održao sastanak sa ministarkom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Esvatini, Folile Šakantu. Na sastanku je naglasio da podrška te prijateljske zemlje ima poseban značaj za Srbiju, posebno u trenutku kada se suočava sa različitim pritiscima.

Na društvenim mrežama, Vučić je izrazio zadovoljstvo odličnim sastankom sa ministarkom Šakantu, gde su razmenili mišljenja o raznim temama od interesa za njihove zemlje, posebno o aktuelnoj situaciji u svetu i mestu njihovih država u globalnom poretku.

Posebno je istakao važnost podrške Esvatinija u vezi sa rezolucijom „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“, koja je bila tema rasprave. Vučić je detaljno informisao ministarku o izazovima sa kojima se Srbija suočava u vezi sa ovom rezolucijom i istakao važnost podrške prijateljskih zemalja poput Esvatinija.

Takođe, predsednik je izrazio zadovoljstvo što studenti iz Kraljevine Esvatini studiraju u Srbiji kroz program „Svet u Srbiji“. Ujedno je zamolio ministarku da prenese srdačne pozdrave kralju Msvatiju III i izrazio nadu da će ga ugostiti u Srbiji, što bi doprinelo jačanju bilateralnih odnosa i saradnje između dve zemlje.