Tragični incident u Niškoj banji: 13-godišnji dečak izgubio život, vršnjak krivično neodgovoran

Tragični incident u Niškoj banji: 13-godišnji dečak izgubio život, vršnjak krivično neodgovoran

Više javno tužilaštvo u Nišu obelodanilo je potresnu priču o tragičnom incidentu koji se dogodio u Niškoj banji, gde je 13-godišnji dečak A. S. izgubio život na rukama svog vršnjaka M. M. Istovremeno, tužilaštvo je saopštilo da M. M. nije krivično odgovoran za ovaj događaj, budući da još uvek nije napunio 14 godina.

Prema informacijama dostupnim javnosti, događaj se odigrao 5. oktobra oko 11 časova u kući u Niškoj banji, gde je pronađeno beživotno telo nesrećnog dečaka A. S. Nakon obavljenog uviđaja i prikupljanja svih relevantnih dokaza, tužilaštvo je zaključilo da je A. S. lišen života od strane M. M.

Prema zakonodavstvu koje reguliše postupanje s maloletnicima u krivičnim slučajevima, M. M. je označen kao krivično neodgovoran zbog toga što nije navršio 14 godina života. Shodno ovim odredbama, Centar za socijalni rad Niš je obavešten o slučaju i ovlašćen je da preduzme odgovarajuće mere u skladu sa svojom nadležnošću.

Ovaj tragični incident bacaju svetlo na važnost pravilnog nadzora i podrške maloletnicima kako bi se sprečile slične situacije i obezbedilo njihovo zdravstveno i emocionalno blagostanje.