Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

Tužilac traži postupak protiv učenika iz Trstenika

Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u školi u Trsteniku 9. novembra, kada je profesorka engleskog jezika M. S, pala na pod pošto su joj učenici izmakli stolicu i sve to snimili telefonom.

Tužilaštvo je zahtev podnelo protiv N. Ž. (17) i I. K. (16), dok se protiv trećeg M. M. inače punoletnog, postupak pokreće pred mesno nadležnim Osnovnim tužilaštvom u Trsteniku, prenosi Sputnik.

„Zahtev za pokretanje pripremnog postupka ide u pravcukrivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu, iz člana 137 stav 1 u vezi članom 33 Krivičnog zakonika“, navodi se u saopštenju kruševačkog tužilaštva.

Javni tužilac Bratislav Petrović navodi da zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku, nisu u mogućnosti da javno iznesu predloge koje su uputili sudu u predmetnom zahtevu.

Na sednici Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku, održanoj 23. novembra, jednoglasno je usvojen predlog da zbog ovog incidenta, dvojica učenika buduisključenaiz škole, dok je treći podneo zahtev i sam se ispisao.

Direktor Tehničke škole Trstenik je na predlog Nastavničkog veća, potom, doneo rešenje da se dvojica učenika isključe iz škole zbog nasilja nad profesorkom.