Identifikovan trinaestogodišnji pošiljalac pretećih poruka obrazovnim institucijama u Srbiji

Identifikovan trinaestogodišnji pošiljalac pretećih poruka obrazovnim institucijama u Srbiji

Policija je uspela da identifikuje i pronađe trinaestogodišnjeg dečaka koji je bio odgovoran za slanje pretećih poruka obrazovnim institucijama širom Srbije.

Trinaestogodišnji dečak je, prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, 25. marta ove godine putem elektronske pošte slao poruke sa pretećim sadržajem, izazivajući paniku među stanovništvom svojim upozorenjima na navodne terorističke napade i podmetnute eksplozivne naprave u školama.

Policija je sprovela pretres stana i drugih prostorija ovog trinaestogodišnjaka, pronašavši dokaze koji su potvrdili njegovu umešanost u slanje pretnji.

S obzirom na to da je počinilac maloletno lice mlađe od 14 godina, prema zakonu nije krivično odgovoran. Međutim, u skladu sa zakonom, protiv roditelja će biti podneta prijava zbog postupanja deteta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je apelovalo na roditelje i staratelje da budu svesni aktivnosti svoje dece na internetu i da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.