Trijumf filma „Sve u isto vreme“ na dodeli Oskara

Trijumf filma „Sve u isto vreme“ na dodeli Oskara

Najboljim glavnim glumcima na dodjeli nagrada „Oskar“ proglašeni su Brendan Fraser za ulogu u filmu „Kit“ i Michelle Yeoh za film ‘Sve u isto vreme’.

Najboljim filmom na 95. dodeli Oskara proglašen je film „Sve u isto vreme“ (Everything Everywhere All at Once), koji je pobijedio u ukupno sedam kategorija. Najboljim glavnim glumcima proglašeni su Brendan Fraser za ulogu u filmu Kit i Michelle Yeoh za film Sve u isto vrijeme.

Sve u isto vrijeme, mešavina akcionog filma, „pomerenog“ humora i naučne fantastike, prati kinesku imigranticu, vlasnicu praonice veša Evelyn Wang (glumi je Michelle Yeoh), koju muče porodične i poreske brige. U haosu svakodnevice otkriva postojanje paralelnog svemira i ulazi u sukob sa zlim bićem za koje se posle ispostavi da je alter ego njene kćeri.

„Hvala Akademiji. Hvala studiju A24. Vi ste primijetili našu čudnovatost i vi ste nas podržavali godinu dana“, rekao je producent filma Jonathan Wang primajući „zlatni kipić“.

Film „Sve u isto vreme“ u trku za Oskara krenuo je s 11 nominacija, a osim u kategorijama najboljega filma i ženske glavne uloge, nagrađen je i u kategorijama režije, sporedne muške i ženske uloge, originalnog scenarija i montaže.