Traktori i dalje pred opštinom Rača

Traktori i dalje pred opštinom Rača

Poljoprivrednici Rače kod Kragujevca od jutros su traktorima blokirali zgradu opštine Rača i glavnu ulicu, a traktori će, uz dežurstva seljaka, ostati do jutra, kada će demonstranti na sastanak sa predsednikom opštine, prenosi N1.

„Mi smo u koordinaciji sa kolegama poljoprivrednicima iz Vojvodine i Braničevskog okruga i imamo iste zahteve, tako da blokada opštine ostaje dok Vlada Srbije ne prihvati naše uslove. Poljoprivredna mehanizacija se ne mrda iz Karađorđeve ulice u Rači. U petak idemo na sastanak kod predsednika opštine Nenada Savkovića, zahteve smo predali, a ako ne bude sluha od opštinara, mi ćemo radikalizovati protest“, kaže za N1 Milan Milošević, poljoprivrednik iz Rače.

On dodaje za N1 da „poljoprivrednici iz Jagodine pokušavaju da isto urade u centralnom gradu Pomoravskog okruga, a ako ne uspeju, doći će u Raču traktorima i tako protestovati“.

Više desetina seljaka traktorima je u četvrtak u 6:30h blokiralo centar šumadijske varošice Rača. Incidenata nije bilo, osim što su poljoprivrednici negodovali kada se pojavio saobraćajni policajac, koji je popisivao registarske tablice njihovih vozila.

Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali Opštinu Rača