Vučić: Do srede ćemo imati 1,4 miliona vakcina

Vučić: Do srede ćemo imati 1,4 miliona vakcina

Do srede ćemo imati ukupno 1,4 miliona doza vakcine, a kineskom će biti vakcinisano pola miliona građana Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je izjavio da je danas, kada je u Srbiju stiglo milion kineskih vakcina protiv korona virusa, veliki i važan dan u borbi protiv kovida 19, jer će se njima vakcinisati 500.000 ljudi, što je veliki obrt u toj borbi i korak napred.

Procedura za nabavku svih vakcina koje su do sada stigle u Srbiju je ista, a podrazumeva da se vakcina, nakon dobijanja dozvole u zemlji porekla, ispituje u našoj Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) i kada je i ako je oni odobre – počinje vakcinacija, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će za sedam ili osam dana primiti kinesku vakcinu protiv korone. „Da ljudi vide. Važno mi je da nisam bio među prvima koji su se vakcinisali, da ne kažu kako sam sebe prvo spasavao“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od Vlade Srbije da novinare stavi na listu prioriteta za vakcinisanje. Vučić je rekao da je zamolio vladu da to učini, a na inicijativu Udruženja novinara Srbije.