Švajcarski golman Somer prešao je iz Bajerna u Inter

Švajcarski golman Somer prešao je iz Bajerna u Inter

Švajcarski golman Jan Somer prešao je u Inter iz milanskog Bajerna iz Minhena, saopštila su u ponedeljak oba kluba, piše Rojters.

Cena transfera i dužina ugovora nisu objavljeni, ali italijanski mediji navode da je Inter platio oko šest miliona evra (6,60 miliona dolara) za njegove usluge.

34-godišnji Somer, koji je prvi izbor za svoju zemlju, stigao je u Minhen u januaru da bi zamenio odsustvo Manuela Nojera zbog povrede za šampiona Bundeslige.

„Postoje deca koja sanjaju da postanu veliki napadači. Druga su, u međuvremenu, rođena da igraju na golu, a to se svakako odnosi i na Ianna Somera,“ navodi se u saopštenju Intera.

„Iskustvo, vođstvo i posvećenost: sve su to kvaliteti koje je Somer sada spreman da pokaže u neroazuri bojama.“

Interu Simonea Inzagija nedostajalo je golmana koji je u julu prodao Andreu Onanu Mančester junajtedu za 51 milion evra (56,13 miliona dolara), dok su Samir Handanović i Aleks Kordaz oslobođeni.

Rumun Ionut Radu je prošlog meseca pozajmljen premijerligašu AFC Bornmutu.

„Razumemo i poštujemo želju Jana Zomera da traži novi izazov u ​​milanskom Interu jer želi da igra kao golman broj jedan na duži rok“, rekao je izvršni direktor Bajerna Jan-Kristijan Dreesen za klupski sajt.

„(On) nam je pomogao u komplikovanoj situaciji kada je Manuel Nojer teško povređen i želimo da mu se iskreno zahvalimo na posvećenosti.

Somer, koji je prešao u Bajern iz Borusije Menhengladbah, pomogao je Bajernu da osvoji 33. titulu u ligi ove godine.

Pre prelaska u Bundesligu, Somer je osvojio švajcarsku Superligu sa Bazelom četiri puta zaredom od 2010-11.

Somer je odigrao više od 80 nastupa za Švajcarsku, debitujući u prijateljskoj utakmici protiv Rumunije u maju 2012.