Tribina „Podrži i potpiši ProGlas“ okupila stotine građana u Leskovcu

Tribina „Podrži i potpiši ProGlas“ okupila stotine građana u Leskovcu

U subotu popodne, u Leskovcu je održana tribina „Podrži i Potpiši ProGlas,“ inicijative koja se bori za promene u Srbiji. Nekoliko stotina građana se okupilo kako bi čuli o ciljevima i idejama ove inicijative, a tribinu su vodile poznate ličnosti poput glumice Svetlane Cece Bojković, sudije i pisca Miodraga Majića, profesora Univerziteta u Beogradu dr Miodraga Jovanovića i pisca i izdavača Gojka Božovića.

Miodrag Majić, jedan od pokretača inicijative, izrazio je zadovoljstvo okupljenim građanima i naglasio da je ProGlas tu da probudi ljude i podstakne ih da se izbore za promene u zemlji. Profesor Jovanović istakao je ideju da građani mogu promeniti sistem i pozvao na građansku hrabrost. Gojko Božović naglasio je da je ProGlas poruka svima da se smelo i hrabro bore za promene i da smene postojeći sistem.

Svetlana Ceca Bojković apelovala je na građane da se ujedine i izađu na glasanje, te da utiču na one oko sebe da učine isto. Inicijativa ProGlas već je privukla podršku više od 162.000 građana, uključujući i javne ličnosti, a tribine se održavaju širom Srbije.

Nakon Leskovca, tribina će biti održana u Kosovskoj Mitrovici, a zatim i u Kraljevu. Inicijativu su podržali Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, Dragana Bjelogrlić, i drugi. Građani mogu potpisati inicijativu na zvaničnom sajtu.