RHMZ: Sneg na planinama

RHMZ: Sneg na planinama

U čitavoj zemlji danas je na snazi žuti meteo-alarm, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će u Srbiji duvati jak severozapadni vetar sa udarima olujne jačine od 60 do 85 kilometara na čas, što će u planinskim predelima stvaralaštva i na snežnim mestima, javlja Radio-televizija Srbije.

Sneg, koji od juče pada na Kopaoniku, dostigao je visinu od 10 centimetara.

Duva jak vetar brzinom od 12 do 16 metara u sekundi, što je oko 50 kilometara na sat, a vidljivost na toj planini je 800 metara.

Temperatura pogoduje i za pravljenje veštačkog snega, pa već danima na Kopaoniku rade topovi za pravljenje snega JP „Skijališta Srbije“.

Sneg je u toku noći padao na području Zlatiborskog okruga, a tokom noći zabeležili su se putevi na Zlatiboru, Zlataru i na prevoju Jabuke, preko koga prolazi put ka Crnoj Gori i na kome se granični nalazi prelazi.

Padavine na teritorije opštine Ivanica, nisu izazvale veće probleme u saobraćaju.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se na planinama istočne i jugoistočne Srbije očekuje od 10 do 20 centimetara snega, dok će u ostalim planinskim delovima zemlje snega biti manje.

Krajem dana i tokom noći padavine će prestati, a vetar oslabiti.

U Srbiji će sutra, prema prognozi RHMZ, ujutro na severozapadu Vojvodine, istoku i jugoistoku biti umereno do potpuno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno vedro.

Prvog dana vikenda u Srbiji mestimično pada slaba kiša.