Si Đingping poručuje: „Čelično prijateljstvo Srbije i Kine pušta duboke korene“

Si Đingping poručuje: „Čelično prijateljstvo Srbije i Kine pušta duboke korene“

Kineski predsednik Si Đinping stigao je u Beograd, izražavajući uverenje da će poseta otvoriti novo poglavlje u odnosima između Srbije i Kine.

Si je istakao da su Kina i Srbija pružile čvrstu podršku jedna drugoj u pitanjima od suštinskog značaja i da su zajedno doprinele međunarodnoj pravdi i miru, i poručio je da je „čelično prijateljstvo Srbije i Kine pustilo dublje korenje u srcu dva naroda“.

„Duboko tradicionalno prijateljstvo“ između dve zemlje izdržalo je test promenljivog međunarodnog okruženja, a od uspostavljanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva 2016. godine, ostvareni su istorijski rezultati, poručio je Si.

On je naglasio da se raduje detaljnoj razmeni mišljenja sa predsednikom Vučićem o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

Predsednik Vučić je, s druge strane, poručio da je poseta kineskog predsednika ogromna čast za Srbiju, izražavajući zahvalnost za podršku koju Kina pruža.

„Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine“, zaključio je Vučić. Ova poseta obeležava još jedan korak napred u već bliskim odnosima između dve zemlje.