Roditelji učenika dva odeljenja „Ribnikara“ traže da se na ulaz postavi detektor metala

Roditelji učenika dva odeljenja „Ribnikara“ traže da se na ulaz postavi detektor metala

Roditelji učenika dva odeljenja osmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ tražili su na sastanku sa direktorom škole da se na ulazu postavi detektor metala, kao i da se dete iz osmog razreda kod kojeg je pronađen nož u petak udalji sa nastave.

Sastanak traje već više od dva sata i prema rečima pojedinih roditelja sa kojima je N1 kontaktirao, za sada nema potvrde da će njihovi zahtevi biti ispunjeni. Tako da jedan deo roditelja ostaje pri tome da i narednih dana ne treba slati decu u školu.

Naime, roditeljima je rečeno da dete koje je donelo nož u školu ne može biti isključeno sa nastave, dok se ne završi istraga o tom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama, Stručni tim za podršku deci i roditeljima koji je formirala Vlada Srbije nakon tragedije u toj školi 3. maja predložio je pomoć detetu kod kojeg je pronađen nož, budući da su se ispoljile posledice traume.

Na večerašnjem sastanku je, pored direktora trebalo da bude i neko iz pedagoško-psihološke službe škole, ali se oni, kako nam je rečeno, nisu pojavili.

Podsećamo, učenici 8-4 i 8-6 danas nisu došli na nastavu, jer se ne osećaju bezbedno, navode roditelji i dodaju da se iz 8-2 na nastavi pojavilo samo petoro dece.