Ristić: Deca iz „Ribnikara“ odlučila da pohađaju nastavu do 20. juna

Ristić: Deca iz „Ribnikara“ odlučila da pohađaju nastavu do 20. juna

Član saveta roditelja O.Š. „Vladislav Ribnikar“ Dejan Ristić rekao je da je 95 odsto roditelja glasalo na Savetu roditelja da se školska godina ne skraćuje i da deca pohađaju nastavu do 20. juna, redovnog kraja školske godine.

„Najnovije izjašnjavanje Saveta roditelja, našeg reprezentativnog tela koje predstavlja decu i roditelje, u ponedeljak veče rezultiralo je tome da je 95 odsto roditelja glasalo za to da se školska godina ne srkaćuje, da deca do kraja školske godine idu redovno na nastavu i to jeste nešto što je želja dece. U ovom trenutku više od 85 odsto dece pohađa redovnu nastavu u školi“, rekao je Ristić za Tanjug.

Upitan kako je došlo do podeljenog mišljenja roditelja o daljoj nastavi u „Ribnikaru“, Ristić je rekao da nema podeljenog mišljenja, već da je normalno da nakon velike tragedije ljudi različito reaguju.

„Posebno traumatično i dramatično reaguju porodice postradalih. Takođe veoma dramatično i traumatično reaguju porodice ranjenih, ali i mi svi ostali“, ocenio je Ristić.

Prema njegovim rečima, deca su sama odlučila da pohađaju nastavu u ovoj školi do kraja školske godine.

„Za nas starije ta odluka je bila neočekivana, moja ćerka ide na nastavu i u početku je za suprugu i mene ta odluka bila neočekivana, jer smo očekivali da će reći da nije spremna“, rekao je Ristić.

Istakao je da roditeljima i deci iz O.Š. „Vladislav Ribnikar“ znači empatija koja postoji u društvu, kao i visok stepen saosećanja i razumevanja.