RHMZ: Stiže olujno nevreme u ove delove Srbije, ponegde će biti i grada

RHMZ: Stiže olujno nevreme u ove delove Srbije, ponegde će biti i grada

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u večernjim satima očekuje nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom na području Vojvodine, jugozapadne i južne Srbije, a ponegde može biti sugradice i grada. I u pojedinim delovima Beograda očekuje se pljusak s grmljavinom.

„U nastavku dana u većini krajeva kiša ili pljuskovi s grmljavinom, izraženijim na području Vojvodine, jugozapadne i južne Srbije (od 10 do 20 mm, lokalno i više), a ponegde može biti sugradice i grada. U pojedinim delovima Beograda pljusak s grmljavinom“, naznačeno je na sajtu RHMZ.

RHMZ upozorava da se do kraja ove i u prvoj polovini sledeće sedmice nastavlja nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

„Lokalno se očekuju vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više“.

Što se tiče vodostaja, on će se na Savi kod Šapca narednih dana kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

„Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave od 31. maja do 02. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja“, upozorava RHMZ.