Prvi privatni voz koji će putovati od Srbije do Crne Gore stigao u Bar

Prvi privatni voz koji će putovati od Srbije do Crne Gore stigao u Bar

Barski mašinovođa Zoran Bošković i njegov kolega Zoran Maraš dovezli su nedavno u taj grad prvi privatni voz u železničku stanicu, i uopšte u Crnu Goru, piše RTCG.

Reč je o kompoziciji železničkog prevoznika “Kombinovani prevoz” sa sedištem u Beogradu i Zagrebu i sestrinskom firmom “Kombinovani prevoz” Montenegro, navodi RTCG.

Teretni voz koga su činili lokomotiva tipa “Traxx Bombardier, ser. 185” i pet vagona, a kojeg su dovezli Bošković i Maraš, poseduje sve licence i sertifikate za vožnju prugama dve države. Takođe, njih dvojica su prve mašinovođe sa licencama koje omogućavaju nesmetani prevoz između Srbije i Crne Gore, bez zadržavanja i zamene osoblja.

“Pravi posao, po najavama, kreće od kraja oktobra, imamo veliku količinu ugovorene robe, tako da ništa ne preuzimamo drugim operaterima… Posebno mi je drago kao lokalpatrioti što će sve ići ka Luci Bar i Baru kao krajnjoj stanici. Do sada smo ka drugim destinacijama prevozili automobile, rudu, pšenicu, zavisno od potrebe tržišta”, rekao je za Bar Info i Radio Bar Zoran Bošković.

Reč je o privatnoj firmi koja kontinuirano raste, to je čitavi sistem i poseduje 18 dizel-lokomotiva i šest ‘Bombardiera’.

“U njoj rade Srbi, Makedonci, Bosanci, Crnogorci, prava smo Jugoslavija u malom. Dobra stvar je što će biti još dosta novih radnih mesta na raznim pozicijama vezanim za željznicu, a to je prilika za naše mlade ljude”, kazao je Bošković.