Protest „Niš protiv nasilja“ u petak, građanima će se obratiti poslanici opozicije

Protest „Niš protiv nasilja“ u petak, građanima će se obratiti poslanici opozicije

U petak u 18 časova ispred tržnog centra “Kalča” u Nišu biće održan protest “Niš protiv nasilja” na kom će se građanima obratiti predstavnici opozicije.

„Karavan slobode kreće kroz Srbiju, a prva destinacija je Niš jer iz Niša sve kreće. Nema slobode bez Nišlija“, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisale: Narodna stranka, Stranka slobode i pravde,, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret.

Protestu će prisustvovati lideri opozicije, a građanima će se obratiti narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, Nenad Mitrović, Đorđe Stanković, Jelena Milošević i predsednik niškog odbora stranke “Zajedno-moramo” Slaviša Dinić.

Nakon obraćanja govornika, krenuće se u protestnu šetnju (Nikole Pašića – Sinđelićev Trg – Kralja Stefana Prvovenčanog – Sedmi juli) koja će se završiti ispred Kabineta gradonačelnice.

„Od zahteva protesta se neće odustati. Neće se odustati od borbe za slobodnu, demokratsku Srbiju. Vlast nema sluha ni sposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima i sa ogromnim nasiljem koje nas okružuje jer najveći generator nasilja je upravo vlast, dodaje se u saopštenju.