Počela prijava za 100.000 turističkih vaučera

Počela prijava za 100.000 turističkih vaučera

Na šalterima pošta počela je prijava građana za 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji. Vrednost vaučera je dvostruko veća i iznosi 10.000 dinara. Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije poručuje građanima da se što pre prijave za vaučere, jer je isti broj prošle godine podeljen u rekordnom roku za desetak dana. Vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra.

Trenutno je prijavljeno preko 4.000 objekata na različitim destinacima u Srbiji u kojima građani mogu iskoristiti 100.000 turističkih vaučera, čija je vrednost povećana na 10.000 dinara. Informacije o turističkoj ponudi su dostupne na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Pravo na vaučere imaju svi penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju i zaposleni sa primanjima nižim od 80.000 dinara.

Seničić objašnjava da zaposleni s potvrdom o visini plate u poslednja tri meseca iz svoje firme i uz rezervaciju smeštaja i ličnu kartu mogu aplicirati u svim poštama Srbije.

„Širok je krug onih koji mogu da apliciraju za vaučere i iz tog razloga i kažemo upravo da treba da požure i što pre se prijave. Prošle godine se pokazalo da je tih 100.000 vaučera podeljeno za desetak dana u rekordnom uroku. Očekujem da to zaista bude tako i ove godine“, ističe direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

Ministarstvo turizma i omladine saopštilo je da je krajnji rok za korišćenje vaučera 20. novembar.