Petković: Kurti nastavlja sa nasilnim akcijama

Petković: Kurti nastavlja sa nasilnim akcijama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je na sever Kosova ušlo 300 do 350 pripadnika Kosovske policije, uključujući pripadnike specijalne jedinice. On je optužio kosovskog premijera da je nastavio sa „protivpravnim i nasilnim akcijama“ u cilju okupacije severa Kosova, piše N1.

„Kao što smo i upozorili, Aljbin Kurti je večeras nastavio sa protivpavnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa Kosova i Metohije“, rekao je Petković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dodao je i da je, prema saznanjima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, između 300 i 350 policjaca, „što patrolnih što pripadnika ROSU sa dugim cevima pod punom ratnom opremom i sa okolpopnim vozilima“, oko 20.30 upalo na sever Kosova , iz pravca južne Mitrovice ka naselju Bošnjačka mahala.

„A, onda su bukvalno okupirali i blokirali celu severnu Mitrovicu i na kraju se stacionirali u mešovitim naseljima. Naime, kao razlog ili povod za upad albanske policije na sever je navedeno to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama navodno uplašeni zbog onog što se dešava na severu KiM“, rekao je Petković navodeći da se pre dva dana na severu desilo nasilje Aljbine Kurtija i „njegov način obračuna sa Srbima“.

Cilj kosovskog premijera je, prema Petkovićevim rečima, „da se nasilno, sa dugim cevima, nametne održavnje protivpravnih izbora“ u četiri opštine na severu Kosova.