Petković: Danonoćno tražimo rešenje, Vučić se obraća javnosti u nedelju

Petković: Danonoćno tražimo rešenje, Vučić se obraća javnosti u nedelju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Peković rekao je na konferenciji za medije da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti u nedelju u 13.30, nakon sastanka sa Srbima sa Kosova. Predsednik ne može da se pomiri s tim da imamo sukobe, da nemamo kompromis, danononćno radimo na tome da nađemo rešenje, rekao je Petković.

Petar Petković je rekao da je Vučić u Briselu branio poziciju Srbije i tragao za kompromisnim rešenjima, da se sačuva mir, ali i da je znao da na miran i mudar način odgovori predstavnicima međunarodne zajednice i Aljbinu Kurtiju.

Istakao je da Vučić od jutros razgovara sa svojim saradnicima i sa srpskim pregovaračkim timom nastavlja da radi na nalaženju kompromisnih rešenja.

„O jučerašnjem danu i svemu što se juče dešavalo, Vučić je jutros izvestio i predsednicu vlade kao i nekoliko funkcionera u Vladi Republike Srbije. Time smo bukvalno po povratku iz Brisela započeli naš danonoćni rad na traganju rešenja da sačuvamo mir i stabilnost. Od danas počinje naša trka s vremenom, kakao da pored svih problema i teškoća, pored gotovo nemogućih uslova koje stvara Aljbin Kurti, kako da osiguramo bolji život i mir za Srbe na KiM, da izbegnemo sukobe i da nastavimo sa razvojem i napretkom cele naše države“, rekao je Petković.