Operacija združenih snaga: Uspesi na svim frontovima

Operacija združenih snaga: Uspesi na svim frontovima

Ukrajinski vojnici Savezničkih snaga poslali su u pakao 40 ruskih osvajača, uništili 8 neprijateljskih BMP-a, 1 MTLB, Ural, SUV i veliki broj artiljerijskih sistema.

Danas tokom dana vođene su žestoke borbe na pravcu Luganska. Neprijatelj je pokušao da napreduje i zauzme ukrajinske gradove i sela. Učinio je brojne pokušaje da probije našu odbranu na većini područja i aktivno je koristio artiljeriju. Ukrajinski vojnici su vešto odbijali sve napade agresora i vodili efikasnu protivbaterijsku borbu protiv rasističkog artiljerijskog granatiranja koje je granatiralo stambena naselja ukrajinskih naselja.
Pored toga, u blizini Severodonjecka, jedinice jurišnih trupa ne dozvoljavaju ruskoj invaziji da se približi gradu.

Ukrajinski vojnici su čvrsto držali svoje položaje, nanoseći gubitke neprijatelju i izveli nekoliko uspešnih kontranapada. Kao rezultat toga, okupatori su izgubili skoro 40 ljudi, 8 borbenih vozila pešadije, 1 MTLB, kamion Ural, SUV i artiljerijske sisteme (broj se utvrđuje).

Oružane snage Ukrajine nastavljaju da herojski i hrabro obuzdavaju invaziju agresora, nanoseći velike gubitke osvajačima. Zajedno do pobede!