Oglasila se smenjena direktorka „Laze“ dr Ivana Stašević Karličić: „Protiv mene vođena plaćena medijska kampanja“

Oglasila se smenjena direktorka „Laze“ dr Ivana Stašević Karličić: „Protiv mene vođena plaćena medijska kampanja“

Vršilac dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu dr Ivana Stašević Karličić, reagovala je nakon što je smenjena s te funkcije.

„Razrešenje direktora koje je donela Vlada Republike Srbije je legitiman i institucionalan čin. Za nepunih šest godina koliko sam obavljala ovu funkciju Klinika je postala prva akreditovana psihijatrijska ustanova na teritoriji Republike Srbije. Klinika koja je zatečena u blokadi računa u dugovanjima prema dobavljačima i neizmirenim obavezama postala je likvidna ustanova – sve obaveze se izmiruju na vreme i na današnji dan Klinika ne samo da je bez dugovanja, već ima i sopstvena sredstva“. navodi se u saopštenju prosleđenom medijima.

Dr Karličić navodi da je dobro poslovanje klinike potvrdilo više od 30 inspekcijskih nadozra Ministarstva zdravlja u poslednjih šest meseci.

„Klinika je 2019.godine pokrenula prvu Nacionalnu liniju za prevenciju samoubistva, koja zajedno sa celokupnim javno-zdravstevnim aktivnostima na prevenciji i zaštiti mentalnog zdravlja ima i vrlo jasne pokazatelje – stopa suicida na teritoriji Republike Srbije smanjena je za 12%. Otvoren je prvi Centar za mentalno zdravlje na teritoriji grada Beograda 2018.godine, gde je bez uputa i knjižice profesionalnu, stručnu pomoć dobilo desetine hiljada naših građana“, navodi dr Karličić.