Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

Nova runda dijaloga u Briselu na visokom političkom nivou. Prvi put će se sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti. Sastanak se odvija pod okriljem EU koju predstavljaju šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Agendom je predviđeno da se predsednik Srbije od 9.30 bilateralno sastane sa glavnim posrednikom EU u dijalogu Beograda i Prištine Žosepom Boreljom.

Nakon odvojenih bilateralnih sastanaka Borelja sa Kurtijem i Vučićem, oko 10.30 trebalo bi da počne i trilateralni sastanak kome će prisustvovati predsednik Srbije, premijer privremenih prištinskih institucija, šef diplomatije EU i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Za 12.30 najavljena je konferencija za štampu Miroslava Lajčaka, specijalnog predstavnika EU za dijalog Priština-Beograd i druga pitanja zapadnog Balkana.

Iz EU, koja je glavni posrednik u dijalogu, pred sastanak su naveli da je u pitanju nastavak procesa započetog još 2011. godine, a ne, kako Kurti kaže, novi dijalog.