Miletić: Tužan sam i razočaran, u subotu svakako izlazimo na ulice

Miletić: Tužan sam i razočaran, u subotu svakako izlazimo na ulice

Koordinator Evroprajda Goran Miletić izjavio je za N1 da je tužan i razočaran zbog odluke MUP-a da zabrani šetnju u okviru te manifestacije koja je planirana za subotu, 17. septembar. Miletić je najavio da će organizatori prvo preduzeti pravne korake kako bi se odluka MUP-a preinačila, ali i da će šetnje svakako biti čak i ako zabrana ostati na snazi.

Miletić je za N1 izjavio da MUP nije dozvolio šetnju rutom koju su prijavili organizatori Evroprajda.

Kazao je da je tužan i razočaran i samom odlukom MUP-a i datim obrazloženjem

„Razumem da postoji određena zabrinutost, da postoje ljudi koji hoće da naruše javni red i mir, ali ne mogu da razumem da odluka na kraju nije da se preduzme mera prema tim ljudima, nego prema nama koji smo mirni građani“, rekao je on.

Najavio je da će se organizatori Evroprajda u narednih nekoliko sati podneti žalbu MUP-u koji će imati rok od 24 sata da odluči o njoj, kao i da će se, ukoliko ministarstvo poliije ne preinači svoju odluku, žaliti Upravnom sudu.

Čak i ako odluka o zabrani i posle toga ostane na snazi, Miletić je najavio da će u subotu svakako izaći na ulice.

„Svakako se okupljamo i šetamo onako kako smo planirali. Ja ne mogu da zamislim situaciju u kojoj policija ne bi pružila asistenciju“, poručio je on.

Istakao je i da organizatori Evroprajda poštuju zakone za razliku od onih koji se toj manifestaciji protive, i da neće dozvoliti da se krše zakoni i Ustav koji štite njihova prava.

Podsetimo, MUP Srbije zabranio je danas održavanje šetnje u okviru Evroprajda 2022 , koja je bila zakazana za subotu, 17. septembra.