Leoni otvorio fabriku u Kraljevu, posao za 5.000 ljudi

Leoni otvorio fabriku u Kraljevu, posao za 5.000 ljudi

Fabrika kompanije „Leoni“ u Kraljevu, u koju je uloženo oko 60 miliona evra i gde će biti zaposleno 5.000 radnika, otvorena je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nemački „Leoni“ je u Kraljevu već zaposlio 3.787 radnika, a Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je to najveća fabrika Leonija u Srbiji, koji ima ukupno četiri fabrike u našoj zemlji.

Istakao je da je „Leoni“ najveći strani poslodavac u Srbiji pošto zapošljavanja 15.000 radnika.

„Leoni“ treba do kraja godine treba da primi još oko 1.000 ljudi, a do 2023. ukupno ima 5.000 zaposlenih.

Predsednik je obišao pogone nove fabrike i razgovarao sa radnicima, pitao ih kako ide posao, da li je težak, koja im je to plata u porodici i poželeo im srećan rad.

U pogonu „Lenija“ u Kraljevu radi veliki broj žena, pa ih je Vučić pitao kao se snalaze i da da li je teško naučiti to što rade.

Otvaranju fabrike prisustvuje i ministarka privrede Anđelka Atanasković. Srbija će sa fabrikom u Kraljevu biti jedina evropska zemlja u okviru „Divizije kablovskih sistema“ Leonija.

Proizvodni lanac kompanije „Leoni“ obuhvata žice, optička vlakna, standardizovane kablove, specijalne kablove i kablovske sisteme kao i inteligentne proizvode i pametne usluge.