Jedinom uhapšenom u akciji „Tunel“ određen pritvor

Jedinom uhapšenom u akciji „Tunel“ određen pritvor

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Predragu Mirotiću (31), jedinom za sada uhapšenim u akciji „Tunel“.

To je za „Vijesti“ rekla njegova pravna zastupnica, advokatica Tijana Živković, koja je najavila žalbu na rešenje sudije.

Živković je objasnila da je prethodno doneta naredba o sprovođenju istrage u odnosu na sve osumnjičene.

Kazala je da su razlozi za određivanje pritvora isti kao oni zbog kojih je njenom branjeniku prethodno određeno tužilačko zadržavanje.

„Postojanje okolnosti koje ukazuju da bi u slučaju odbrane sa slobode okrivljeni mogao ponoviti krivično delo i bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na saučesnike. Izjavićemo žalbu u zakonskom roku“, rekla je advokatica

Mirotić je uhapšen 23. septembra, a tužilac Marko Mugoša sumnjiči ga da je pomagao kriminalnoj grupi koja je obila depo Višeg suda.

Za to obijanje sudskog depoa i krađu dokaza Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici sumnjiči četvoricu državljana Srbije – Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32) koji su, kako se sumnja, od kraja jula do 11. septembra kopali tunel do sudskog depoa.

Podgoričaninu su lisice na ruke stavljene nakon što su ga policajci i tužioci dokazima povezali sa odbeglim srpskim državljanima i Katarinom Baćović iz Podgorice, za kojom inspektori tragaju.