Grupa roditelja OŠ Vladislav Ribnikar traži da školska godina bude završena

Grupa roditelja OŠ Vladislav Ribnikar traži da školska godina bude završena

Grupa roditelja beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ podržala je inicijativu o obustavi nastave u toj školi i zahtev da školska godina bude okončana zaključno sa 3. majem, kada se dogodilo masovno ubistvo u toj ustanovi.

Više od 150 roditelja učenika te škole smatra da je normalno školovanje nasilnim putem prekinuto tim tragičnim događajem, navodi se u njihovom saopštenju koje je preneo portal N1.

„Sve ono što se u školi dešavalo nakon 3. maja predstavlja samo pokušaj da se nasilno uspostavi ‘normalno’ stanje u školi. Krizni plan koji uprava škole pokušava da sprovede po svaku cenu, ima jedino za cilj da prikrije posledice tragičnog događaja“, dodaje se u saopštenju.

Ocenili su da je plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10. maja štetan po razvoj velikog broja učenika i da je jedino rešenje momentalni prekid nastave i okončanje radne školske godine, kao i da za takav stav imaju podršku eminentnih stručnjaka iz oblasti neuropsihijatrije i psihoterapije.

„Školska godina se na tragičan način završila 3. maja. Svaki dan posle toga nije nastavak školske godine nego veštačko pravljenje da se ništa nije desilo. A desilo se. Deca su nam ubijena u školi, naveli su roditelji.

Učenik OŠ „Vladislav Ribnikar“, 13-godišnji K.K, ubio je 3. maja osam učenika i radnika obezbeđenja i ranio nastavnicu i još šetoro đaka od kojih je jedna devojčica kasnije preminula.